Louvren  

Det finns nog ingen annan plats i världen som erbjuder så många historiska och världskända konstverk som Louvren. Louvren är det absolut största nationalmuseet i Frankriker och människor kommer från alla världens hörn för att få en chans att se alla dessa konstverk.

Att Louvren är så pass känt som det är, är egentligen inte konstigt alls. Här har man samlat mängder med världskända och hyllade konstverk från konstnärer som Rafael och Leonardo da Vinci.

Museet och konstgalleriet Louvren byggdes från början tänkt som ett palats för kung Filip II Augus601px-louvre_statue_dsc00917t, men under år 1973 valde man att öppna upp flera delar av palatset för offentligheten och ett museum hade då skapats.

Det är dock inte enbart insidan av Louvren som är fylld med konstverk. På gårdplanen och som entré kan du skåda den enorma glaspyramid som byggdes år 1988. Efter att många människor fick upp ögonen för den storsäljande boken Da Vincikoden, flockades människor vid Louvren och under är 2005 hade museet cirka 7,3 miljoner besökare.

Det finns nästan ingen plats i världen mer värd att besöka för dig som är intresserad av konstverk. Även människor som vanligtvis inte är speciellt insatta i konst kommer att få en upplevelse man sent kommer att glömma. Vem vill inte kunna komma hem från semestern och säga att man har stått en meter ifrån det kanske mest kända konstverket i människans historia, Leonardo Da Vincis målning Mona Lisa.

Louvren har inte bara de mest kända konstverken samlade under sitt tak, utan är även det främsta museet i storlek. Det tar många timmar att gå igenom hela museet och för den som vill finns det guider att tillgå. En guidad tur kan vara minst lika gynnsam som att gå runt själv. Skillnaden kan vara att man får lära sig en hel del mer historia om konstverk man vanligtvis inte känner till, med hjälp av en guide.

Man kan enkelt säg att Louvren är en av de saker man bör ha på sin lista att göra i livet innan man dör. Platsen kanske inte faller alla i smaken naturligt, men när man väl har kommit dit är det få personer som skulle kalla det något annat än magiskt.