Använda universella principer för konst när du ritar

Principerna för konst består av en samling kriterier som förklarar hur de visuella elementen är ordnade i bilden. Dessa principer har du en stor användning av i allt från att måla ett konstverk till att teckna med pennor eller kritor. Faktum är att det är tack vare dessa principer som det är möjligt att göra vissa objektiva bedömningar av konst.

Innan du kommer igång behöver du naturligtvis kritor, pennor och annat grundläggande konstnärsmaterial. Kika på Sakuras breda utbud av kritor och pennor hos HLStore.com av hög kvalitet. Sakura är inte vilket varumärke som helst, utan var med om att utveckla världens första oljepastellkrita år 1925 och har sedan fortsatt med utveckla dem. Numera utvecklar Sakura en mängd kritor, markers och pennor för konstnärligt bruk och är sedan 2003 verksamma online. Slå till och köp Sakura Pigma Micron 6+1 set som finns i lager för omgående leverans för endast 189 kronor. Dessa pennor är patenterade sedan 25 år tillbaka och är med sin enastående kvalitet ideala för konstnärer, designers och ambitiösa nybörjare.

Några fördelar med att beställa från HLStore.com är följande:

  • Fri frakt vid köp över 500 kronor.
  • Erbjuder snabba leveranser.
  • Har 18 års erfarenhet online.
  • Tusentals nöjda kunder.

Fortsätt läsa för att kika på några universella principer som du kan använda!

Topp 4 principer för konst

Med universella principer för konst kan du lättare bedöma en målning eller teckning med viss mått av objektivitet.

1. Betoning – Att betona innebär att använda element för att betona vissa områden i ett konstverk, vanligtvis genom användning av kontrast. Det kallas också för att skapa en brännpunkt eller fokalpunkt.

2. Kontrast – Kontrast är superviktigt inom konst eftersom det utan den inte skulle finnas mer än en tom yta. Kontrast finns i många former och kan skapas genom bland annat färg, detalj, textur, form och längd.

3. Harmoni och enhet – Precis som namnet antyder handlar harmoni om att få de visuella elementen att fungera tillsammans. De element som inte är i harmoni bör vara konstverkets fokalpunkt, det vill säga det område som betraktare ska fästa blicken på.

4. Proportion – Med denna princip avses förhållandet mellan storleken på olika delar i ditt konstverk, som till exempel bredden på markytan jämfört med längden på träden.