Att uttrycka sig genom konst  

Konst är ett sätt för människor att uttrycka sina känslor och tankar. Genom att måla, eller på annat sätt skapa kan man få sätta sina känslor i fast form och det kan absolut vara ett sätt för många att slappna av och finna ro.

All konst är dock inte baserad på en känsla eller tanke. Många skapare och konstnärer väljer att skapa avbilder av andra människor, kanske någon man håller kär eller kända personer som människor känner igen. Andra gillar att aInked!nvända sig av färger och former, medan den tredje helt väljer bort penslar och istället satsar på att skapa konst med hjälp av fotografier.

Vad konst är varierar kraftigt beroende på vem man frågar. Det som är konst för den ena, behöver absolut inte vara det för den andra. Att konst skiljer sig åt håller nog de allra flesta med om, men oftast handlar det mer om vad man har för smak, än vad man tycker är konstnärligt.

När man ser på många av de historiska konstnärerna är det en salig blanding av alla möjliga stilar, konstverk, färger och motiv. Konstnären Picasso var känd för sina abstrakta mästerverk av människor, medan Rembrandt hade en fantastisk gåva att måla riktigt verklighetstrogna konstverk.

För den som vill uppleva känslorna bakom de absolut mest kända konstverken i historien, är konstmuseet i Paris en fantastisk upplevelse för de allra flesta. Här hittar du konstverk som Mona Lisa och Madonnan i grottan. Att gå på galleri är för många, oavsett ålder, en mycket rolig upplevelse och passar bra som utflyktsmål när vädret inte tillåter att man vistas ute. Kanske är det då för långt att ta första bästa flyg till Paris, men Sverige har många olika konstgallerier att besöka.

För den som själv älskar att måla och skapa brukar det även finnas möjlighet att hyra lokaler, eller tillsammans med andra konstnärer få ställa ut sina verk gratis. Det är ett sätt för människor att kunna visa upp sina verk och låta andra se dem. För att kunna ställa ut konstverk behöver du först komma i konatakt med en verksamhet som erbjuder olika platser. Det är lättare än man tror!