Populära posters som konst

Kan konst få oss att må bättre? Många konstnärer vill att andra ska må bra av deras konst, andra skapar konst för att må bra själva. Alla människor borde ha möjlighet att ha konst på väggarna hemma. Det är förstås inte alla som har möjlighet att ha en äkta Monet eller Picasso hemma på väggen och det är heller inte alla som vill ha det. Det finns billigare alternativ som kan vara precis lika dekorativa och i dag är det riktigt trendigt med olika posters som konst att ha på väggarna i hemmet.

Trendiga motiv på väggarna

De senaste året har det varit mycket trendigt med posters som har texter. Det kan vara texten “Paris” ensam eller tillsammans med Eiffeltornet, eller “London” med Big Ben. Även korta uppmaningar, kloka ord eller upplysningar är populärt. Som exempel kan nämnas “I love you” och “The best is yet to come”. Frasen “Konst för alla” får en verklig mening när Konst säljs till välgörande ändamål och intresset är stort bland köpare att kunna hjälpa till på detta vis. Även frasen “må bra av konst” får en äkta innebörd när både konstnärer, köpare och hjälpbehövande mår bra av dessa event som anordnas emellanåt runt i landet. Helt nyligen arrangerades en konstutställning i Jönköping där konst såldes för att hjälpa flyktingar.

Många möjligheter i dag

Visste du att du kan göra posters själv av egna fotomotiv? Det finns sidor på nätet där du som både amatör- och proffsfotograf kan lägga in dina motiv och sälja dem i begränsad upplaga. Med dagens teknik kan du även skapa din konst på datorn. Om du känner att du inte behärskar tekniken med penslar och färg utan istället är tekniskt begåvad kan du ha framgång som konstnär genom digital konst. Tyvärr finns det många som bluffar och använder andras bilder och redigerar eller målar över. En annan teknik är att skapa konst genom att klippa och klistra. Här är ju frågan om det är äkta konst eller inte eftersom delarna som används är andras.