Konst

Konst är något som vi människor skulle ha svårt att leva utan. Utan konst, vad skulle vi då hänga på väggarna och vad skulle vi då prata om vid parmiddagen? Vi är alla kräsna när det gäller konst. Det är ungefär som när vi letar efter rabattkoder på kampanjjakt.se. Vi vill ha den rabattkod som gynnar oss mest vid ett köp på internet, detsamma gäller konst. Du vill ha den konst som passar dig bäst och som förgyller ditt hem på bästa sätt.

Konst är viktigt att kunna släppa in i sitt liv, men ännu viktigare är det att förstå konsten. Att köpa en tavla eller staty som du vet är eftertraktad och dyr bara för att du vill kunna känna status blir i slutändan inte bra. När du får främmande kommer de troligen att fråga dig om konsten och då har du ingen aning om vem konstnären är eller vad tavlan eller statyn föreställer. Du behöver inte vara insatt i konstvärlden och du behöver inte agera konstnär själv, men tänk på att konstnären som skapat konsten troligen lagt mer mycket tid, hjärta och själ i arbetet. Skulle du bli intresserad av konst kan du använda denna hemsidan, där du kan hitta allt från konsthistoria till utbildningar.

Livet utan konst skulle vara mycket grått och tråkigt. Ingenting som förgyller väggen och ingen staty eller figur som förgyller byrån i hallen. Ändå är vi människor mycket tillbakadragna när det gäller konst och de flesta av oss har ingen koll, vilket inte är så konstigt. Men det vi alla skulle behöva göra är att släppa in mer färg och form i våra hem. När vi väl bestämmer oss för att införskaffa konst i hemmet köper de flesta av oss alltid något neutralt. Men lite mer färg i alla hem skulle inte skada. Våga utmana både dig själv, men också rummet du ska placera konsten i.

En färgklick på väggen skulle inte skada då ditt hem skulle kunna skaffa sig mer uppmärksamhet från besökare. Någon gång har vi säkert alla varit med om att du rakryggad och stolt placerat en dyr och stor tavla som täcker det mesta av väggen. Men när du väl haft vänner eller familj på besök är det ingen som uppmärksammat den nya tavlan. Känner du igen dig? Om du gör det så tänk ett varv till innan du köper ny konst och våga leva utanför din bekvämlighetszon.

Så att vara kräsen när det gäller konst är både bra och dåligt. Vi måste kunna visa vilka vi är men samtidigt blir vi alldeles för fega. Våga lev och fördjupa dig i din konst, för det skulle kunna bli mer för dig än bara en tavla som hänger på väggen.